Combi-opleiding Verzorgende IG/Matschappelijke zorg niveau 3

 

Zeeuwse

Praktijkroute

Ouderenzorg

Combi-opleiding

Verzorgende IG / Maatschappelijke zorg (niveau 3)

Ben jij die enthousiaste, ondernemende en verantwoordelijke student die graag de handen uit de mouwen steekt? Lijkt werken in de ouderenzorg je interessant en wil je vooral leren door iets te doen? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) iets voor jou!

Vanaf je eerste studiedag volg je een opleiding op niveau 3 op de werkvloer bij Allévo. De opleiding wordt verzorgd door Scalda en onze praktijkopleiders. Je werkt volgens ons dienstrooster of loopt stage en je past je kennis direct toe in de praktijk. Volg je de BBL-opleiding dan ontvang je maandelijks een salaris (cao VVT, FWG35, €1.902,93 bruto per maand bij 36 uur per week), volg je de BOL-opleiding dan start je met een stagevergoeding van €600, die in de loop van je opleiding oploopt tot €750 per maand. Als klap op de vuurpijl geven wij jou, na het behalen van je (dubbele) diploma, ook nog eens een baangarantie!

Maatwerk

De lessen worden in ons opleidingscentrum in Zierikzee verzorgd in de vorm van workshops. Deze workshops kunnen zowel door professionals uit de praktijk, als door docenten van Scalda gegeven worden. De docenten zijn er ook om jou te coachen en te begeleiden tijdens jouw leerproces. Op de werkvloer wordt je begeleid door collega’s en de praktijkopleider.

Daarnaast werk je nauw samen met je medestudenten zodat je ook van elkaar kunt leren. Met jouw eigen begeleiders vanuit Scalda en Allévo, bespreek je de voortgang van je studie en houd je bij welke kennis en vaardigheden je nog moet ontwikkelen om aan de eisen van het mbo-diploma te voldoen. Samen stel je, op maat, je eigen leerroute samen.

Hoe werkt studeren via de praktijkroute?

Vanaf je eerste dag werk je mee met je collega’s in de praktijk en ondersteun je hen in het wonen, het huishouden en de persoonlijke verzorging van de (oudere) cliënten.

  • Je verdiept je in de voorkomende ziektebeelden en algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). 
  • Je leert zorgplannen op te stellen en uit te voeren en je leert advies en voorlichting te geven.
  • In de woongroepen stimuleer je de bewoners om deel te nemen aan dagbesteding of andere activiteiten en je biedt hierbij ondersteuning.
  • In de thuiszorg help je de  thuiswonende cliënten bij de dagelijkse zorg en begeleiding.
  • Je houdt in je werk rekening met de mogelijkheden, wensen en gewoonten, normen en waarden en achtergrond van de zorgvrager. 
Toelatingsvoorwaarden

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding, dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-k, -g, of –t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.
Wat past bij jou?