Wil je een zorgopleiding volgen bij Allévo? Als leerling ben je bij ons in dienst. Je werkt en daarnaast volg je een opleiding. Bovendien verdien je én je opleiding wordt betaald. En na je opleiding krijg je een baan bij Allévo aangeboden.

In de zorg werk je met mensen

Zorg en ondersteuning is meer gericht op mensen zo zelfstandig mogelijk te laten zijn en kwaliteit van leven, dan op het uitvoeren van technische handelingen. Je kijkt vooral naar wat iemand nodig heeft op het gebied van lichaam, geest en welzijn.

Ouder worden hoort bij het leven

We kijken tegenwoordig anders tegen gezondheid en ouder worden aan. We vinden dat de gevolgen van ouder worden en ziekte bij het leven horen. Deze 'positieve gezondheid' is uitgangspunt voor onze cliënten en medewerkers.

Ruimte om te leven

Blijven bewegen om te voorkomen dat mensen vallen, in plaats van zoveel mogelijk blijven zitten. Mensen met dementie een veilige ruimte geven om rond te lopen in plaats van de deur op slot. En ook: zo lang mogelijk thuis wonen. Tenzij iemand een gevaar is voor zichzelf of de omgeving.

Baangarantie

Hoe regelen we dat samen? Je krijgt

  • een leer-arbeidsovereenkomst per schooljaar
  • een dienstverband voor minimaal 20 uur per week, inclusief 50% van de schooltijd
  • voor je werkdagen reiskostenvergoeding woon/werk conform de cao 
  • voor je schooldagen een vaste reiskostenvergoeding van € 25,- per maand
  • vergoeding van lesgeld en boeken
  • baangarantie na je diplomering

 

Leerling zorg 

Dienstverlening  

Mbo-2

min. 20 uur per week

thuiszorg of woongroep

Verzorgende IG/MZ in opleiding

ZPO Verzorgende IG / MMZ 

Mbo-3

min. 20 uur per week

thuiszorg of woongroep

Verpleegkundige in opleiding

Mbo-verpleegkundige

Mbo-4

min. 24 uur per week

thuiszorg of woongroep

Werken en leren

In principe starten alle opleidingen het begin van het schooljaar. De opleiding verzorgende IG volg je in een Allévo-klas. Dat wil zeggen dat de studenten werken en naar school gaan binnen de muren van Allévo. De docent van Scalda komt naar ons opleidingscentrum in Zierikzee. Als student bepaal zelf de volgorde van de lesstof. Onderwijs op maat dus!

Word jij onze nieuwe kanjer?

Stuur een open sollicitatie en we bekijken samen wat er voor jou mogelijk is. Benieuwd naar hoe het werken en leren er bij Allévo aan toe gaat? Leerling Wiktoria neemt jullie mee in de video.

Erkend leerbedrijf

Je kunt niet zomaar ergens een opleiding volgen of stage gaan lopen. Allévo heeft voor alle genoemde opleidingen een erkenning als leerbedrijf. Je kunt er dus van op aan dat je zaken leert die passen in je opleiding en op het niveau van je opleiding.


Vragen?

Heb je nog vragen? je kunt ons bereiken via 0113 249 170 of werkenbij@allevo.nl

Stage lopen bij Allévo

Volg je een opleiding in de zorg, dan kun je stage lopen bij Allévo van niveau 2 tot en met 5, van dienstverlening tot HBO-verpleegkunde. Maar ook als je een maatschappelijke opleiding volgt kun je bij ons stage lopen. Plaatsing gebeurt via het coördinatiepunt Fluenz. Het coördinatiepunt werkt nauw samen met de onderwijs- en zorginstellingen in Zeeland.

Stagevergoeding

Als je binnen een studiejaar minimaal 144 uur stage loopt, krijg je een maandelijkse vergoeding volgens de cao-VVT. De cao gaat uit van een vergoeding voor 32 uur per week. Bij minder stage-uren per week wordt de vergoeding naar rato aangepast.

 

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg:

Leren in de praktijk

Volg je de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO), dan ben je BOL-leerling bij Scalda en loop je vanaf het begin stage bij Allévo én je krijgt les van ervaren  docenten op ons opleidingscentrum in Zierikzee. Via ZPO volg je de opleiding Verzorgende 3-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg. 

stage: 16 uur per week
school: 16 uur per week (2 dagen)

     ZPO wordt mede mogelijk gemaakt     
     door een bijdrage van VWS